söndag 28 december 2008

Jippi, renovering på gång

När vi flyttade in i vårt hus, för ca 3 år sedan, var det första rummet som fick sig en ansiktslyftning det dåvarande datarummet. Min sambo fick då välja tapet och valde då en grå och sedan blev det laminat till golv. Rummet har sedan dess fått ett nytt syfte och fungerar idag som TV-rum. Jag har sedan vår flytt till huset bytt inredningsstil då jag vid flytten hade en mer modern smak med oljade ekmöbler och strikta detaljer. Numera är nästan samtliga ekmöbler sålda och det återstår nästan bara vita möbler, förutom vår TV-bänk som är i oljad ek. Tanken har varit att denna ska säljas så snart vi köpt en platt-TV och nu ska den äntligen bort. I helgen köpte vi en ny TV och jag har idag satt ut en annons på blocket om bänken. Något som känns ännu roligare är att hela TV-rummet ska fräschas upp. Det ska fixas väggar, och om jag får bestämma ska kanske laminatet bort. Jag är sugen på att skaffa ett TV-skåp, men vet inte någon modell som passar en 40´platt-TV, vet ni?? Jag har sett många exemplar av Markör men jag tycker att modellen är lite tråkig. Gillar lite svängda ben och skulle gärna vilja ha ett skåp som är ngt lättare. Som sagt tips mottaget gärna och det vore verkligen kul att få en länk på hur ni valt att göra med er TV!! Sedan är nästa stora fundering vad jag ska göra med väggarna. Ska jag ha en vit tapet med ”glansiga” mönster, matt tapet som bara är vit, eller ska jag måla. Snälla skriv gärna och berätta hur ni gjort. Jag vill i alla fall ha vitt som bas, det är jag säker på. Det ska verkligen bli så kul att få inleda detta projekt.

Tänkte passa på att visa lite före samt efterbilder på mitt vitrinskåp vilket varit mitt senaste måleriobjekt. Jag har lånat den lille nissen från min yngsta dotter, hon fick den i julklapp av sin mormor men jag tycker att den passar så bra på vitrinskåpet så nu får den sitta där resten av den här julen. Förebilden är tagen av den förra ägaren.

Visar även bilder på en av de fyra julstrumporna. Jag är så lycklig för att trycket blev så lyckat. Älskar vintagebilderna och ska nog trycka lite kuddar och sådant med när orken och energin kommer tillbaka. Bilden till vänster visar en av våra granar och det är den ENDA som jag känner får vistas på denna blogg.

Hoppas att ni kan komma med lite matnyttiga tips till vårt TV-rum. Många kramar Ida

3 kommentarer:

Inspiration i vitt sa...

Hej Ida vilket underbart vitrinskåp vilken förvandling, super snyggt.
Ha en fortsatt trevlig jul och nyårshelg kram/Ingela.

Zouphie sa...

Hej! Åhh så fint skåpet blev, riktigt snyggt:) Jag satt och läste igenom din blogg och såg att du skrivit om ert kök och att du inte var nöjd med bänkskivorna och kaklet. Pontus och jag håller på och bestämma hur vi ska ha det i vårt kök och vi har bestämt det mest utan kakel och bänkskivor! Pontus tycker ek på bänkskivorna och gråaktigt kakel, precis det som du tycker är det fulaste i ert kök:) Jag är lite velig vet inte vad som skulle va snyggast..Så jag undrar ifall jag skulle kunna få komma på "studiebesök" hos dig (Är ju ofta hos mamma och pappa så det är ju i närheten) och se hur ni har det, om det är så hemskt med ekskivor:) Usch jag har verkligen beslutsångest och snart måste vi bestämma oss!! Vill ju inte att jag ska ångra mig sen när köket väl är klart...Hoppas du inte tycker illa om att jag frågar. Tycker du verkar ha gjort det så fint annars i ert fina hus:) Jag behöver verkligen lite tips!!

Kramar Sofie

Gårdsromantik sa...

Så svårt att råda!

Ett tips är att låna hem och kolla på lats - och se i de där speglarna de har på tapetfirmorna - så du vet hur det blir när mänstret upprepar sig.

Jag skall måla sovrummer med vitt matt färg och tapetsera upp några våder av rosentapeten Flora på gavelväggen.

Kram Maud