torsdag 1 januari 2009

En fräsch start

En ny dag, en ny början och som vanligt börjar jag mitt nya hälsosamma liv på nyårsdagen. Vi får se hur länge det håller i sig denna gång=) Jag har ju faktiskt ett bröllop att komma i form till och det vore ju underbart om jag kunde komma i en brudklänning redan nu i slutet av januari så att jag kan bocka av det på min ”att göra lista”. Annars inleds det nya året på allra bästa sätt då vi ska starta upp projekt TV-rum. Min Gutt ska senare under dagen åka och hämta det TV-skåp jag funnit på Blocket, ”bara” 20 mil t & r. Skåpet är inget traditionellt TV-skåp och bara för att inte dörrarna ska ta för mycket plats när vi ser på TV-n ska de ersättas av ett tyg. Jag tror faktiskt att det kan bli riktigt bra.

Bilden är lånad från Blocket.

Tapeterna är hämtade så nu är det bara att sätta igång att riva ner de gamla och fräsa in hemmabiokablarna i väggarna. För tyvärr slipper jag inte de otroligt fula högtalarna, jag menar något roligt ska ju sambon ha också. Men men ”försvinner” kablarna så känner jag mig ganska nöjd ändå. När vi flyttade in i vårt hus för 3 år sedan var TV- rummet det första rummet som vi renoverade eftersom jag gick på universitetet och behövde ett vettigt studierum (det var ett datarum till en början). I rummet låg sedan tidigare en plastmatta på golvet och denna ersatte vi snabbt med ett laminat. Nu är både sambon och jag sugna på att ha ett rutigt golv i det rummet och det lutar faktiskt åt att måla direkt på laminaten. Efter att ha googlat om detta hittade jag till en underbar blogg som heter Peters Projekt och de hade gjort på det sättet. Jag tog kontakt med Peter och frågade hur golvet höll sig och fick till svar att det gick riktigt bra. Han berättade även att färgen luktar en hel del så nu har sambon och jag beslutat att vi ska måla golvet men att det blir först till sommaren. Så tack snälla Peter för hjälpen! Tänk vad bra det är med bloggvärlden där alla gärna hjälper varandra vid behov. Jag har bloggat aktivt sedan den 2 november och jag känner redan att jag träffat många underbara människor via bloggvärlden. Hoppas att dessa kontakter fortsätter att utvecklas och att ni som inspirerar mig så mycket fortsätter att dela med er av era underbara hem.

Många kramar och jag önskar er en bra början på det nya året.

/ Ida

6 kommentarer:

serline.se sa...

Det blir nog jättefint det skåpet! Du måste visa det när det är färdigt! spännande att måla på laminat , hoppas att det blir bra. Jag målade på vår klinker, det gick jättebra
Kram Helena

lottens vita och gröna sa...

hallå ida, vilket underbart skåp!!!!
kan bara tänka mig att det kommer bli sååååååå fint sen, vilken kanonidé med tyg, tvn är ju sååå fula, fniss! ett lyckligt och ljust år vill jag med önska dig detta nya år!

varmkram lotten

johanna sa...

Hej
Här ska oxå börjas ett hälsosammare liv=) Som varje år.
Så smart ide med skåpet ,det kommer att bli sååå bra.Spännande att få se.
Önskar dig en riktig god fortsättning
Kraaaam

Zouphie sa...

Åhh vilket fint skåp det kommer ju bli jättesnyggt:-) Jag vill också ha ett skåp att ha TV:n i sen när vi bor i huset, det är ju mycket finare än att den bara står framme..:)

Ha det så bra
Kramar Sofie

Adoridarling sa...

Det kommer att bli jättesnyggt med skåpet!!

Men ska ni gifta er? Vad roligt!! Då har du en massa kul att se fram emot, har ni bestämt vart det blir osv??

Inspiration i vitt sa...

Hej Ida, vad roligt att renovera ett rum och vad spännande med golvet.
Ditt skåp kommer att bli underbart när det blir klart och vad fint med tyg.
Kram på dig/Ingela.