onsdag 7 januari 2009

Virkning

I början av hösten fastnade jag för en jättefin mormorspläd som finns i butiken Nublu. Eftersom priset inte passade min plånbok bestämde jag mig för att försöka virka en egen, detta trots att jag inte virkat på många många år (se högstadiet) och att jag endast kom ihåg hur man gör den första ”knuten” och några lösmaskor. Hösten passerade och någon filt blev inte tillverkad, men varje gång jag har besökt butiken så har jag varit tvungen att gå in och kika på pläden. Men så nu äntligen blev det dags och för en vecka sedan träffade jag sambons moster som är en hejare på att virka. Hon hade fixat fram ett mönster på mormorsrutor som var lagom svåra och efter en liten stund satt vi båda med virknålarna i handen. Tiden bara flög iväg och det var kanonmysigt att sitta där och virka samtidigt som vi pratade om allt mellan himmel och jord. En och en halv mormorsruta hann tillverkas under de 3 timmar jag satt i soffan och när jag kom hem kände jag mig härligt avslappnad. Så nu tar jag varje tillfälle i akt att virka lite. Har insett att det är perfekt att virka framför TV-n då jag alltid har haft svårt att sitta sysslolös i soffan. Brukar alltid hålla på med något projekt och nu har jag ju ett mål. Jag vill virka en pläd till soffan. Det bästa med mormorsrutor är att man bara behöver hålla på så länge man orkar, tröttnar man efter 10 rutor så är det ju fortfarande en filt, även om den kanske är mindre än det ursprungligen var tänkt. Så snart kanske det kommer en bild på något av mina alster. Det vill säga om jag vågar visa det=) Igår var en av mina bästa vänner här och vi satt på övervåningen medan killarna och barnen fick vara kvar där nere. Trots att jag inte virkat i mer än en vecka vågade jag mig på att försöka lära Elisabeth att virka. Tur att mönstret är så lätt och att Elisabeth är lättlärd. Elisabeth blev lika biten som jag så nu har jag en virkkompis=)

Elisabeth är en sådan där go vän som alltid tänker på en. Igår hade hon med sig en underbar tidning till mig – Lantliv och en pokertidning till sambon. Jag menar, vilken gullig present och det är väldigt sällan som sambon får något som han har intresse av. Tidningarna var högt uppskattade av oss båda - tack snälla vännen!

Nej nu ska sambon och jag inviga hemmabion i det nya rummet och det är dags för den första filmen i trilogin ”Sagan om ringen”.

Ha en underbar kväll.

Kramar Ida

3 kommentarer:

Adoridarling sa...

Vad kul att virka!! Det är något jag gärna skulle lära mig (och sticka), har försökt många gånger men har inte tålamodet!!

Du lägger väl ut bilder på ert tv-rum snart? är nyfiken på hur det blev. Jag har länkat till dig idag och antagit utmaningen som jag fick av dig innan jul.
kram Maria

serline.se sa...

Så kul att lära sig virka! Jag älskar att göra saker med händerna , har provat att brodera , det är också jätteroligt. Det ska bli roligt att se resultatet av din pläd sen.
Kram Helena

Marit`s vita skrin sa...

Jag vill absolut se din virkning sen när den är klar. Det blir ju extra kul näör man har gjort nånting själv.

vad rart av din vän att köpa tidningar till er. Man blir så glad av såna där små saker.

Kram kram