tisdag 6 januari 2009

Effektiv helg

=) Nu är snart vårt ”nya” TV-rum klart. Det enda som fattas innan rummet kan förevigas med kameran är lite tyg till TV-skåpet (ska fixas imorgon). Jag kan lova att det har varit fullt upp här hemma med renoveringen den här helgen. På fredagseftermiddagen plockade vi ut alla möbler ur rummet. På kvällen sågade Gutten i väggarna för att göra plats för kablarna (hemmabion) och på natten (fram till 2) spacklade han väggarna. Under tiden målade jag listerna och TV-skåpet efter att flickorna kommit i säng. På förmiddagen under lördagen slipade han alla väggar medan jag var i grannstaden och bytte en tapetrulle som blivit fel. Därefter skaffade vi barnvakt till båda barnen för att sedan påbörja den ”efterlängtade” tapetseringen. Dock blev det mest jag som tapetserade eftersom så mycket annat måste ordnas när man har barn. När Gutten gick och lade sig vid 12 så var bara halva rummet färdigtapetserat. Men när jag gick upp till sängen 4.30 på morgonen hade jag endast en våd på 12.5 cm kvar samt en liten bit över en dörr. Jag kunde bara inte lämna rummet halvfärdigt men helt klar kunde jag inte heller bli eftersom det fattades en liten, liten bit tapet (så typiskt vårt flyt). Så på söndagen började vi sätta tillbaka listerna och bära in alla möbler. Gissa om det var härligt. En sådan snabb renovering har vi aldrig lyckats med förut. Den här gången kände vi dock att vi var tvungna att ösa på eftersom det är jobbigt att bo mitt i ett renoveringskaos med två småttingar. Renoveringen pågick alltså från fredag förmiddag till lördag ”morgon” och då har vi inte fuskat. Är så nöjd=)

Måndagen var också en dag som präglades av effektivitet. Då åkte julen ut och hela huset dammades av. Kan lova att det behövdes, förstår inte vart allt damm kommer ifrån.

Eftersom jag inte har några bilder att visa av rummet vill jag visa ett annat projekt som jag äntligen färdigställt, nämligen min inspirationspärm. Den innehåller en massa inredningsartiklar från de inredningstidningar som jag prenumererat på under de sista åren och som jag sorterat ut eftersom jag tyckt att de var så bra. Varje sida har nu varsin plastficka och i den här pärmen kan jag bläddra i när inspirationen och ideérna behöver fräschas upp. Utsidan är ju inte så rolig men jag har planer på att klä den med tyg och sedan låta den ligga framme för gäster att bläddra i. Jag kan lova att pärmen innehåller många skatter och bara en glimt i den behövs för att man ska bli sugen på att pyssla med sitt eget hem.

Hoppas att ni andra har haft det bra. Själv är jag trött men lycklig efter en hård men givande helg.

Kramar Ida

2 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Jag är imponerad - precis sådär skall jag ha det...

Kram Maud

serline.se sa...

Så smart, att sätta in det man ycker är bra! Jag vill gärna se hur tv-rummet blev, spännande!
kram Helena