fredag 30 januari 2009

Tillbaka igen

Jaha så var man tillbaka. Längre än så här kunde jag inte hålla mig borta, vet inte riktigt varför bloggandet drar så mycket men det kanske är för att det är skönt att få skriva av sig. För ungefär en vecka sedan hände något som verkligen vände upp och ner på vår tillvaro - min sambo blev uppsagd. Jag vet att det är något som drabbar många idag, men jag levde i min lilla bubbla och trodde aldrig att det skulle hända oss. Min sambo har haft samma jobb sedan innan vi träffades, i drygt 8 år, och det är hans inkomst vi levt på, det är den som varit vår stora trygghet. Men klockan 13 i torsdags var allt som vanligt, sedan kom ett samtal om att det skulle hållas ett möte på sambons jobb, och klockan 15 visste vi att sambon skulle bli arbetslös. Tänk vad saker kan ske snabbt. På 2 timmar vändes hela vår tillvaro upp och ned och det har tagit nästan en vecka att landa igen. Idag vet jag att vi kommer klara det här, det blir att leva snålt, och även om någon av oss får ett jobb (jag är mammaledig) så kommer ändå otryggheten finnas där. För jag trodde aldrig att sambon skulle förlora sitt jobb innan men väckarklockan har fått mig att inse att ingen bransch är säker.

Så nu kommer det inte bli en massa bilder på nya inköp. Den tiden är förbi. Däremot hoppas jag att kunna visa bilder på annat fint, kanske saker som jag själv knåpat ihop och jag kommer även skriva om spartips för jag har verkligen börjat tänka på ekonomin på ett helt annat sätt. Hoppas att någon av er fortsätter att titta förbi. Jag kommer att kika in hos er, även om det gör ont i hjärtat att se allt fint=)

Ha det så gott och ta hand om varandra. Det är ändå så att familjen är det viktigaste – det inser man i såna här situationer.

Kramar Ida

2 kommentarer:

Zouphie sa...

Så jobbigt för er! Usch jag förstår att allt känns dåligt när man får reda på en sådan sak...Jag håller tummarna för att Pontus får behålla sitt jobb. Det är som du säger man lever i sin egna lilla bubbla och tror inte att det kommer hända en själv. Men jag vet så många som har blivit uppsagda från sina jobb så nu mer tycker jag inte att det är så självklart.

Tror ni kommer klara det bra, du som är så duktig och kreativ kommer säkert komma på massa bra ideér om hur man kan leva på ett billigt sätt:) Kul att du tagit upp bloggen igen, så roligt att läsa, du skriver ju så fint.

Kramar!

sandra sa...

hej...som sagt, det kommer att ordna sig.
Men man pendlar mellan hopp och förtvivlan.
Hoppas så mycket på att det vänder så våra kära män kan vara kvar på sågen.
Hör av dig om du vill prata eller dela budgetrecept..
Kramar Sandra