fredag 9 januari 2009

Inredningstokig

Ibland önskar jag att jag inte var så intresserad av inredning. Tänk vad tid och pengar det skulle spara mig=). Det händer till och med att jag avundas dem som kan bo med samma tapeter och möbler i 10 år utan att tröttna, och som fullständigt struntar i att olika mönster eller olika träslag ingår i inredningen. Jag mår fysiskt dåligt om miljön runt omkring mig är ”ful”. Jag kan inte släppa tanken på den där hörnan som jag inte får till eller den där bänken som ser så tom och tråkig ut. Det finns alltid någon möbel som jag är på jakt efter eller någon sak som jag drömmer om att få råd att köpa. Jag har insett att det aldrig kommer att ta slut och att detta beteende och intresse har funnits sedan jag var väldigt liten. Har till och med minnen från när jag var i början av skolåldern och då mamma absolut inte fick städa mitt rum eftersom hon då ändrade på mina saker. Jag dammade hellre själv då jag visste hur alla tusen småsaker skulle stå. Jag var heller inte särskilt gammal då jag för första gången betsade flera furumöbler eftersom de var tvungna att matcha min nya sänggavel (var under denna period väldigt förtjust i mörka möbler). Det ska bli intressant att se hur mina barn kommer präglas av mitt intresse. Jag har inrett deras rum med vita möbler och för mig är det viktigt att även deras rum matchar resten av huset. Det skulle inte förvåna mig om de gör revolt och börjar älska svart, men förhoppningen är ändå att mina söta flickor kommer att följa med mig på loppisar och auktioner i framtiden. Bilderna jag valt att visa idag är från tjejernas rum. Än så länge visar jag enbart ett fåtal bilder eftersom rummen inte känns färdiga men det känns ändå roligt att få visa upp lite detaljer från de två rummen.

Summa kardemumma är att jag nog kommer få leva med mitt starka inredningsintresse och min stackars sambo kommer nog även i fortsättningen tvingas delta i alla mina projekt=). Alla bloggare med sina vackra och underbara hem gör ju inte heller saken enklare eftersom inspirationen från dem framkalla ännu mera ha - begär.

Ha det så underbart!

Kramar Ida

4 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Åh så charmigt barnrum!

Den där barnvagnen är min favorit - har länge varit sugen på en.

Kram Maud

mig & alice sa...

Åhhh, vilken ljuvlig dockvagn du har till dina flickor!!
Och du..inte ska du vara ledsen över att detta beteende inte går över...tänk vad bra vi mår av allt detta:-).

jag kan bara säga att mina flickor som är 12 och 15 bara aaavskyr min stil...det tycker att allt är ruttet och gammalt hemma, hahaha. Det hatar att gå på loppis och auktion och har absolut inte samma stil som jag på sina rum. joo, Hanna kanske lite..men det är på väg bort där med.
Nu håller jag på att drilla yngste sonen som är 2 att Han SKA älska auktion och loppis så att han kan bli en bra bärhjälp till mamma när han blir större...men...jag lär nog inte lyckas där heller, hihi.
Så njut du så länge du kan att mamman får pyssla och inreda som du vill på deras rum :-).

Ha en fortsatt trevlig helg.
kraam
Melinda

serline.se sa...

Så fint de har det! Otroligt, vad duktig du är! Jag håller med dig, det är så roligt med inredning, ibland blir jag nästan lite stressad av alla ideer jag har.
Kram Helena

Marit`s vita skrin sa...

Jag är precis likadan.
Letandet efter just den där möbeln som man måste ha just nu försvinner aldrig.
Alltid är det nåt man MÅSTE ha.
Kram kram