söndag 11 januari 2009

Lugn helg


Vilken skön helg det har varit. Vi har tagit dagarna som de kommit och bara gjort saker som fallit oss in. Jag älskar sådana dagar, dagar då man gör det man känner för just den stunden och inte en massa som man bestämt flera veckor i förväg. Vissa perioder har man bokat upp varenda minut av helgerna och det blir så stressande medans man andra helger som nu har helt fritt.

Igår såg vi den sista av filmerna i Sagan om ringen trilogin. Dom är så mysiga och det känns nästan sorgligt att vi inte har fler filmer att kika på. Under samtliga 3, dvs under nästan 10 timmar har jag suttit med mitt garntrassel och försökt reda upp den röra som jag lyckades åstadkomma. Klantskallen (dvs jag) fick garn av mamma som man skulle nysta själv. Tyvärr kan jagvara lite otålig ibland så jag började virka av garnet innan jag hade nystat upp det vilket medförde att det blev en enda stor knut. Kan erkännas att det kändes lite pinsamt att erkänna detta för min mor och det kändes ännu tråkigare att efter 10 timmars jobb på detta nystan få veta att det endast skulle ha tagit ca 15 minuter om jag gjort rätt från början.

Kommer aldrig upprepa detta misstag!! Men nu är nästan hela garnet nystat och jag kan äntligen börja virka med det. Ska försöka ge mig på att virka en beige pläd till soffan - det bästa med mormorsrutorna är ju som sagt att man kan välja att sluta när man vill. Resultatet kommer jag att visa vid ett senare tillfälle. Har bara hunnit 1½ ruta så det kan nog ta ett tag innan bilder kommer upp här.

Ha det nu så gott! Själv ska jag lägga mig i ett varmt bad med en kopp te, Lantliv och en lite chokladbit.

Kramar Ida

6 kommentarer:

Adoridarling sa...

Vad skönt med en lugn helg!! Vad imponerande att du orkade trassla upp garnet, vet med mig själv att jag nog irriterat slängt ifrån mig det istället.

Vilka fina bilder från barnrummen du visade i tidigare inlägg!
kram Maria

Marit`s vita skrin sa...

Jag har lyst med ficklampa i örat på honom stackarn, utan att se någon vätska eller att han är röd. Det var dey första jag misstänkte när han skrek så, stackarn. Tack för omtanken.


Kram från Marit

Katarina sa...

Villken mysig blogg du har! Nu har jag kikat in här några gånger så nu är det dags att lämna ett litet spår. Det där med att känna sig lite inredningstokig känner jag igen, jag undrar om man nån gång blir nöjd?
Ha det gott och lycka till med virkandet.
(Såg grisen skymta till i fönstret, hoppas du blev nöjd, trots strul.)
Kram Katarina

Lilla Blanka sa...

Hej Ida!

Oj jobbigt med garntrassel :o
Är djupt imponerad av dig som har tålamod att virka en hel pläd!

Fina bilder!

Kram
Mia

serline.se sa...

Så fint skåpet ser ut, vill gärna se mer...
kul med virkning, kämpa på
Det är så kul att kika in hos dig.
kram Helena

Gårdsromantik sa...

Jag brukar säga till ina elever - så bra att det blev fel för det kommer ni aldrg att göra om - man lär sig mest av sina misstag.

Men det är en himla massa jobb - jag et!

Kram från textillärararMaud