tisdag 13 januari 2009

Sent inlägg

Oj vad det blev sent idag. Sedan jag började mitt virkprojekt har jag väldigt svårt att lägga ifrån mig virknålen när jag väl börjat. Eftersom jag endast hinner virka när flickorna lagt sig på kvällarna snittar jag ungefär 1 ruta om dagen. Men skam den som ger sig=).

Idag har jag hunnit träffa 2 goa vänner, vilket har varit jättekul. Först var Elisabeth här och fikade med sin lilla söta tös och vi hann både äta en fika, vilken innehöll kalorier motsvarande 1 veckas konsumtion, och ta en promenad till den lokala loppisen. Ingen av oss köpte något men jag höll länge i en jättefin kandelaber. Den kostade bara 45:- och såhär i efterhand ångrar jag att jag inte köpte den. Kan hända att jag går dit imorgon eller på torsdag och köper den i alla fall, trots att jag inte är helt säker på vart den ska stå. Den kan komma väl till pass när man vill duka lite fint.

Efter att Elisabeth åkt for jag ner till Jessika som äger en lokal inredningsbutik. Då jag ett tag besökte butiken ungefär 1 gång/vecka (farligt nära en shopoholic, jag vet) hann vi lära känna varandra och eftersom Jessika är en sådan underbar person har vi även träffats privat några gånger. Hon är en sådan där människa som kan få en på bra humör och jag trivs verkligen i hennes sällskap. Dessutom är hon en stor inspirationskälla när det gäller inredning eftersom hennes hem är helt underbart. Det kommer faktiskt att vara med i Allt i hemmet framöver och jag tror att de bilderna kommer vara riktigt fina. Idag handlade jag två saker i hennes butik. En av dem har jag suktat efter i snart ett halvår och bild på den kommer imorgon när det ljusnat ute. Jag är så glad att jag fick chansen att köpa den här saken, och jag vill verkligen tacka Jessika som sålde sin egen till mig eftersom den i butiken hunnit bli såld nu efter julhelgen.

Jag har märkt att många som har ett starkt inredningsintresse ofta har en tendens att samla på något. För min egen del har jag inte medvetet börjat samla, men det har ändå blivit så att jag har 3 gamla vågar i mitt hem. Jag tycker verkligen om dessa och den senaste fick jag faktiskt i helgen av min mamma. Den har stått i hennes kök de senaste 30? åren och jag har flera gånger antytt hur mycket jag tycker om den. Nu har hon renoverat köket och det fanns inte längre plats för den. Gissa om det fanns plats här!!! Sambon skulle aldrig ha låtit mig införskaffa en till våg, men nu när den var gratis kan han ju inte säga något. När jag skulle köpa nummer 2 av mina 3 vågar tyckte han att jag skulle säljamin första våg. Som ni förstår fick han inte sin vilja igenom och vårt hem innehar nu 3 vackra vågar. Finns säkert en viss risk att det blir fler i framtiden=)

Ha en underbar kväll/natt.

Många kramar Ida


Tillägg… Måste bara skryta lite och berätta att jag blev faster idag. Min sambos bror fick en liten flicka under förmiddagen. Ska bli så kul att få träffa henne, och jag är så glad att det blev en liten tös – tänk vad kul hon och E kommer att ha. Vill samtidigt passa på att gratta min kära svägerska och svåger!!


3 kommentarer:

Marit`s vita skrin sa...

Vilka jätte fina vågar du har. Åh vad kul med en liten bebis i familjen. Det är ju så underbart att snusa på dom när dom är alldeles nya.

Vad kul med din väns hem i alltihemmet. Kan du inte skriva på bloggen när det är ute så ska jag kika.

Kram kram

Zouphie sa...

Haha min mamma gillar också gamla köksvågar:-)Det är jättfint att ha stående i köket ju, det måste jag också skaffa sen när vårat kök är klart.

Kramkram

Adoridarling sa...

Jaa, tre vågar låter definitivt som början på en samling!! =) Fina är de och grattis till att du blivit faster!
kram Maria