fredag 23 mars 2007

Små saker

Alltsedan vi flyttade till vårt hus för 1 ½ år sedan har jag kämpat för att föra in den där hemtrevliga känslan. Jag älskar vitt, lantligt och romantiskt och har försökt inreda vårt hem enligt detta. Tyvärr är det inte det lättaste när man har ett så stort hus som vi har. Huset blir lätt opersonligt, och varken pengar eller tid räcker till för att fixa allt som behöver fixas på en gång. Just pengar har stått i vägen för mina drömmar, och för att åtminstone komma en bit på väg har jag fått finna lite alternativa lösningar vilka jag kommer visa nu.

Här kommer en bild från vårt kök. Köket är från Ikea och heter "Lidingö". Vi valde grått skifferkakel och ekskivor till köket. Skulle jag fått välja, och inte tänkt praktiskt hade jag valt en diskho i porslin bara för att det är så vackert men nu blev det en i rostfritt istället. Jag älskar blommigt, tycker verkligen om lerkrukor
och hittade alternativ som passade vår plånbok. Gardintyget kommer från Åhléns och krukorna från Plantagen. Dessa har jag svampat med vit hobbyfärg för att få det slitna utseendet. Lamporna har jag inhandlat på "Moster Malla". Liknande upptäckte jag sedan fanns på Ikea, vilka var väldigt mkt billigare. Men det talar jag tyst om eftersom min sambo tycker att lamporna jag köpte var onödigt dyra=).



Även i hallen är det vitt som gäller. Först hade vi planer på att köpa en stor garderob dit men sedan kom jag på en annan lösning efter att ha tittat i lite inredningstidningar. Denna lösning innebar en del snickrande och målande för mig, och jag var såååå stolt när jag var klar. Möbeln är tillverkad av 2 köksskåp från Ikea som jag har placerat liggande och sedan skruvat ihop. För att dölja de fula kanterna på skåpen satte jag dit vitmålad dekorlist och överst på möbeln ligger en mdf skiva som jag vadderat och klätt med ett grårandigt tyg från "Moster Malla". I varje skåp står 2 korgar från Jysk.
Över hallmöbeln sitter en hylla som är inhandlad från Coop och som sedan målats vit.

Detta är bara lite exempel från mitt hem. Jag kommer undan för undan att lägga ut bilder som jag känner för att dela med mig. Snart blir det från dotterns rum. Ha en fortsatt bra dag ni som hittat hit!